De 1 Mai, vremea a fost oarecum mai darnica decit de Paste, oferindu-le brailenilor cer insorit si temperaturi generoase, astfel ca mii de concitadini au invadat locurile de picnic. Totul a durat, insa, doar pina la ora 16.00, cind cerul s-a innorat, iar stropii de ploaie i-au descurajat pe cei mai multi dintre petrecareti, care si-au strins lucrurile, au urcat in masini si s-au intors acasa.
Pina sa vina ploaia, cea mai solicitata a fost, ca de obicei, padurea din jurul Lacului Sarat, unde, pentru o zi, masinile s-au infratit cu copacii, iar oamenii au lasat deoparte stresul cotidian si s-au intrecut la fript mici si cirnati. Iar daca soferii n-au avut incotro si s-au abtinut de la bauturi alcoolice, insotitorii lor au dat gata baxuri intregi de bere. Unii petrecareti nu s-au putut abtine sa nu dea muzica la maximum, desi altii ar fi preferat sa se bucure in liniste de aerul curat. George Chiocaru, student la Facultatea de Drept din Bucuresti, facea parte din categoria celor ce preferau o petrecere mai tihnita. Tinarul instalase, intre doi copaci, un hamac pe care il caracteriza drept "un mijloc perfect de relaxare in mijlocul naturii". Putin mai incolo, niste adolescenti jucau volei, in timp ce citiva adulti trecuti de prima tinerete isi faceau siesta pe sezlonguri, dupa ce dadusera gata vreo trei casolete cu mici.
Un loc sub soare era pentru toata lumea, chiar si pentru cei mai putini pregatiti care, chiar daca uitasera sa cumpere un sacut cu carbuni pentru jar, gaseau suficiente vreascuri printre copaci. Unii braileni foloseau drept combustibil vechea timplarie din lemn a casei, pe care o inlocuisera de curind cu timplarie termopan. Este cazul fratilor Rosu, Radu si Tudorel. Acestia tocau in surcele bune de foc o giurgiuvea, pregatind jarul pentru mititei si friptura. "Daca tot ne-am pus termopane, barem sa folosim lemnul asta la ceva!", ne-