Problemele existente intre Sofia si Bucuresti au fost considerate de politicienii bulgari usor de rezolvat si, in consecinta, l-au convins pe regele Boris sa il viziteze pe regele Carol al II-lea pentru rezolvarea acestora.
In seara zilei de 24 ianuarie 1934, regele Boris si regina Ioana au parasit gara din Sofia in ovatiile publicului, deplasandu-se spre Bucuresti. Trecerea Dunarii de la Ruse (Rusciuk) la Giurgiu s-a realizat cu dificultate, prilej pentru suveranul bulgar de a-i comunica lui Vasile Stoica, consulul Romaniei la Sofia, ca ar fi fost necesar sa se realizeze un pod peste Dunare intre cele doua localitati. La 24 ianuarie 1934, Carol al II-lea a oferit un mare dejun la castelul Peles, afirmand: "Sunt foarte fericit ca pot ura Majestatilor Voastre, din toata inima, bun sosit in Romania si de a le asigura ca acest sentiment e pe deplin impartasit de poporul meu. Raporturile dintre Romania si Bulgaria dainuiesc de multa vreme. Mormintele soldatilor nostri din 1877, imprastiate pe dealurile de la Plevna si Grivita stau marturie". Regele Boris a multumit pentru primirea cordiala, considerand-o "un omagiu adus tarii mele".
A doua zi, sambata, 27 ianuarie 1934, delegatia bulgara a fost invitata la un dineu organizat la sediul Ministerului Afacerilor Externe. Surprinzator, desi bulgarii au fost reprezentati de N. Musanoff, ministru de externe, Nicolae Titulescu, seful diplomatiei romanesti, a absentat, invocand motive de sanatate. In acest context, partea romana a fost reprezentata de premierul Gh. Tatarescu. Cele doua parti au discutat despre infiintarea in Romania si Bulgaria, pe baza de reciprocitate, a unor scoli si biserici pentru minoritatile romana si bulgara din cele doua state. Misterul absentei lui N. Titulescu a fost dezvaluit de N. Musanoff, care i-a solicitat politicianului roman sa vada proiectul Pactului Balcanic, iar "dl. Titulescu