Josef Fritzl se uita ore în şir la curse auto televizate, în compania familiei sale „secrete“, în celula în care şi-a ţinut fiica şi trei dintre copiii concepuţi cu aceasta, scrie revista austriacă „News“. Sursa: Reuters
Potrivit aceleiaşi surse, Fritzl a adoptat oficial numai trei dintre cei şapte copii făcuţi cu Elisabeth, deoarece aceştia erau zgomotoşi şi ar fi putut da în vileag ascunzătoarea, dar şi pentru că soţia sa, Rosemarie, nu ar mai fi putut îngriji mai mulţi „la vârsta ei“ - 68 de ani. Starea de spirit a „dictatorului absolut“ Fritzl se putea schimba într-o clipă.
Uneori îi bătea sever pe copii şi pe mama lor, dacă aceştia nu se purtau cum dorea el. Pe de altă parte, „monstrul din Amstetten“, cum l-a numit presa internaţ ională, petrecea ore în şir alături de copiii săi prizonieri, vizionând curse automobilistice şi alte emisiuni pe micul televizor din subsolul-închisoare. Se crede că Elisabeth nu le-a spus niciodată copiilor cu care împărţea temniţa - o fată de 19 ani şi doi băieţi, de 18 şi 5 ani - că trăiesc de fapt ca deţinuţi ai propriului lor tată.
Condamnaţi la sălbăticie
Inspectorul Leopold Etz a spus despre cei doi băieţi care şi-au petrecut întreaga viaţă în subsolul casei Fritzl că au dezvoltat un dialect propriu, constând mai mult în bolboroseli. „A spune că aceşti copii vorbesc ar fi doar parţial adevărat. Ei scot un amestec de bolboroseli şi zgomote. Un fel de dialect numai al lor. Dar atunci când vor să articuleze ce vor să spună astfel încât să înţelegem şi noi, ei fac un efort - probabil din politeţe.
Dar asta îi epuizează. Sunt foarte departe de a se exprima normal“, a declarat Etz. Autorităţile austriece au mai dezvăluit că toţi copiii întemniţaţi au sistemele imunitare disfuncţionale şi suferă de o gravă carenţă de vitamina D, în condiţiile în care au văzut prima oară l