Potrivit unui raport intocmit de administratia eparhiala, la ora actuala, in cadrul Episcopiei Dunarii de Jos - care are in componenta judetele Braila si Galati - activeaza nu mai putin de 57 de asistenti sociali si 16 preoti capelani care asigura asistenta religioasa gratuita in spitale, unitati militare, penitenciare si azile pentru batrini. Institutiile sociale administrate de Biserica - cantine ale saracilor, cabinete medicale, orfelinate, gradinite - sint in numar de 31, din care 5 acreditate si alte 10 in curs de acreditare. Toate acestea acorda asistenta sociala unui numar de 24.786 de persoane. Cele patru cabinete medicale parohiale au oferit peste 5.000 de consultatii gratuite numai anul trecut, 430 de pacienti primind si medicamente gratuite.
Dintre programele filantropice cu caracter permanent derulate in bisericile ortodoxe brailene amintim pe cel din Duminica Infricosatoarei Judecati (vizite la azile de batrini, spitale si penitenciare), pe cel din Duminica Sfintei Cruci (vizite la centre pentru copii si spitale), pe cel din Postul Mare si de la Inviere, pe cel privind asistenta religioasa acordata persoanelor cu dizabilitati (nevazatori, deficienti locomotori si de auz), pe cele organizate de Sf. Andrei si de Sf. Nicolae, pe cel privind sprijinirea preotilor pensionari si a preoteselor vaduve, programul de infratire a parohiilor si campania privind donarea de singe. Oficial, valoarea totala a ajutoarelor acordate de Biserica numai anul trecut se ridica la suma 2.937.000 (aproape 30 de miliarde de lei vechi).
Potrivit unui raport intocmit de administratia eparhiala, la ora actuala, in cadrul Episcopiei Dunarii de Jos - care are in componenta judetele Braila si Galati - activeaza nu mai putin de 57 de asistenti sociali si 16 preoti capelani care asigura asistenta religioasa gratuita in spitale, unitati militare, penitenciare si azile pent