Cartea „Jurnalul lui Cathy“ te incită să suni şi să dezlegi un mister.
Dacă îl găsiţi, sunaţi la 021/311.74.04“, e primul truc cu care te prinde „Jurnalul lui Cathy“, de Sean Stewart şi Jordan Weisman, apărut recent la Editura Erc Press. Cartea, dedicată adolescen ilor, deschide un nou capitol într-o literatură excedată de concurenţa jocurilor video şi a internetului, fiind prima din lume de acest gen.
Mai exact, o combinaţie interactivă de literatură de jurnal, desene, un număr de telefon la care chiar poţi lăsa mesaje, un blog (www.jurnalulluicathy. blogspot.com), bileţele rupte, scrisori, certificate de căsătorie şi de deces, fotografii de familie, toate menite să te convingă că personajele sunt cât se poate de reale.
„Accesoriile“ au fost traduse pentru adolescenţi din peste zece ţări, nu mai puţin de 120.000 de volume fiind vândute în prima săptămână de la lansare, în Statele Unite, în septembrie 2006. „Cathy“ are acum mii de fani pe internet, care aşteaptă continuarea poveştii, într-o nouă carte promisă de cei doi autori.
Mâzgăleli şi discuţii de messenger
„Jurnalul“ îi pune pe adolescenţi la exerciţii detectivistice. Cathy, o adolescentă de 17 ani din San Francisco, porneşte în căutarea iubitului ei dispărut, Victor Chan, în ciuda insistenţelor celei mai bune prietene, Emma. Povestea se complică, iar Cathy se trezeşte într-o lume misterioasă, dominată de superstiţii şi mituri chinezeşti. Cititorul e antrenat în acest labirint, în care jurnalul lui Cathy, plin de confesiuni, mâzgăleli şi discuţii pe messenger, e „depozitarul“ tuturor indiciilor.
După toate aparenţele, volumul ar putea fi doar un produs inteligent de marketing. Însă ritmul alert al scriiturii, suspansul bine dozat, lipsa tonului melodramatic, „dulceag“, cu care ne-au obişnuit alte cărţi pentru adolescente, ni-l recoman