Peste 100.000 de români au semnat pentru declararea zilei de 5 mai „liberă de mofturi feminine“. Pentru că lupta s-a dat cu halba în mână, semnatarii nu ştiu că legea îi va trimite să petreacă în familie, nu în cârciumă, cu băieţii. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Au nevoie bărbaţii de o zi a lor? Misoginii zic că bărbatul oricum are 365 de zile pe an în care femeia i se închină. Feministele oscilează între generozitate şi dubiu: „Dacă ei consideră că au nevoie..., fie, n-o să ne certăm acuma din asta!“. În timp ce sexele se contrează în „doctrine“, iniţiatorii proiectului de lege, care ar stabili ziua de 5 mai zi liberă a bărbatului, îndeamnă poporul la semnat sub influenţa alcoolului.
„E dreptul nostru să ne placă berea, femeile şi fotbalul“, ne spune de câteva ori pe zi, în prime time, sponsorul campaniei. Abordarea e radical alta în Monitorul Oficial, unde ni se spune că bărbaţii au nevoie de o zi liberă ca s-o petreacă în familie, alături de copii, în contextul global al carierismului ce văduveşte familia de prezenta preţioasă a figurii paterne.
Listele cu semnături încropite pe colţul mesei pline de sticle vor ajunge la mâna parlamentarilor, care vor decide, probabil, să le dea bărbaţilor ziua liberă în care să-şi ajute nevestele la spălat vase şi copiii la făcut temele. Iniţiatorii şi sponsorii campaniei se fac că nu văd diferenţa de conţinut dintre cele două mesaje şi spun că, până la urmă, important e să avem încă o zi liberă, că şi aşa românii sunt cei mai săraci în sărbători legale, dintre popoarele Europei, iar stresul de prea multă muncă n-a făcut bine la nimeni. Dacă bărbatul are nevoie, aşadar, de o zi sau îi sunt suficiente numai zece minute (cum zic cârcotaşii), nu mai contează. Pentru că în ţara în care voturile sunt cumpărate cu mici şi bere, e normal şi ca ideile născute la beţie să ajungă legi.
Care s