ESCAR PROD ● Exportăm conserve de carne de codobelc bio
Conserve, cîrnăciori sau pateu din carne de melc bio. Cooperativa autohtonă Escar Prod este singura pe plan mondial care creşte şi procesează melci ecologici la nivel industrial.
ESCAR PROD ● Exportăm conserve de carne de codobelc bio
Conserve, cîrnăciori sau pateu din carne de melc bio. Cooperativa autohtonă Escar Prod este singura pe plan mondial care creşte şi procesează melci ecologici la nivel industrial.
Cooperativa Escar Prod SCA s-a înfiinţat în octombrie 2005 în comuna Teliu, judeţul Braşov. Scopul înfiinţării: prelucrarea şi promovarea cărnii de melc din producţia fermelor membre. "La acea dată eram vreo 60 de ferme din mai multe regiuni ale ţării. Acum avem cam 216 ferme împrăştiate în 29 de judeţe şi o fabrică modernă de procesare a melcilor la cele mai înalte standarde europene, utilarea şi operarea ei fiind guvernate de normele ISO 22.000, HACCP şi cerinţele impuse de EcoCert International, organismul nostru de certificare ecologică", a declarat Marcel Măcriş, preşedintele Consiliului de administraţie al Escar Prod.
Toate fermele de melci care fac parte din Escar Prod sînt certificate bio tot de certificatorul EcoCert International. "Aceasta a fost calea pe care am ales-o noi, să producem ecologic, şi s-a dovedit a fi o alegere bună, pentru că sîntem singurii pe plan mondial care fac melci ecologici la nivel industrial", a spus Măcriş. Perioada de conversie în cazul fermelor de melci este de trei ani şi coincide cu ciclul de reproducţie a codobelcilor. "Creşterea melcilor în sistem eco nu presupune cerinţe mai mari decît în sistemul convenţional. Melcul e greu de crescut în orice sistem, trebuie să respecţi anumite reguli, să te aliniezi la una dintre metodele acceptate de creştere. Nu e muncă grea, dar se lucrează intens", a explicat