Femeile însărcinate care poftesc la ciocolată trebuie să ştie că acest aliment face bine atât fătului, cât şi mamei. Un studiu efectuat la Universitatea Yale a arătat că viitoarele mame care consumă cicolată neagră în fiecare zi sunt cu 69% mai protejate de preeclampsie. Aceasta este o complicaţie majoră care poate apărea pe parcursul sarcinii şi are implicaţii cardiovasculare.
Preeclampsia provoacă dureri de cap, tulburări de vedere şi creşteri bruşte în greutate. De asemenea, această afecţiune este foarte dăunătoare fătului. La studiu au participat 1.681 de femei. Sângele provenit din cordonul ombilical a fost analizat. Astfel, s-a observat că femeile, care aveau un nivel ridicat de teobromină (substanţă care se găseşte în ciocolată) în sânge, aveau un risc mult mai mic de a dezvolta preeclampsie. Teobromina protejează şi îmbunătăţeşte funcţiile rinichilor, relaxează muşchii din jurul vaselor de sânge şi protejează inima. De asemenea, în ciocolată se găseşte magneziu şi falvonoizi. Ambele substanţe au efecte benefice pentru tensiunea arterială. Totuşi, cercetătorii avertizeză asupra consumului excesiv de ciocolată. (Ş.C.)
Femeile însărcinate care poftesc la ciocolată trebuie să ştie că acest aliment face bine atât fătului, cât şi mamei. Un studiu efectuat la Universitatea Yale a arătat că viitoarele mame care consumă cicolată neagră în fiecare zi sunt cu 69% mai protejate de preeclampsie. Aceasta este o complicaţie majoră care poate apărea pe parcursul sarcinii şi are implicaţii cardiovasculare.
Preeclampsia provoacă dureri de cap, tulburări de vedere şi creşteri bruşte în greutate. De asemenea, această afecţiune este foarte dăunătoare fătului. La studiu au participat 1.681 de femei. Sângele provenit din cordonul ombilical a fost analizat. Astfel, s-a observat că femeile, care aveau un nivel ridicat de teo