Sucul obţinut prin stoarcere conţine mai mulţi antioxidanţi decât fructul întreg, susţin cercetătorii francezi. Aceştia spun că sucul de mere şi cel din struguri negri sunt cele mai bogate în antioxidanţi, protejând sistemul cardiovascular. Oamenii de ştiinţă francezii au observat că sucul reduce mai repede decât fructul întreg nivelul colesterolului din sânge. Astfel, merele micşorează colesterolul cu 11 procente, iar sucul de mere cu 24 de procente, strugurii cu 30 de procente şi sucul de struguri cu 34 de procente.
Sucul a întrecut fructul şi în ceea ce priveşte protecţia de ateroscleroză, un factor major de risc pentru apariţia bolilor cardiovasculare. Cercetătorii spun că sucul de struguri este mai eficient decât cel de mere pentru că are mai mulţi compuşi antioxidanţi. Chiar şi aşa, ei spun că nu trebuie neglijat nici consumul de fructe proaspete, care îşi menţine eficacitatea cunoscută, aducând beneficii asupra sănătăţii. Studiul a anulat însă teoriile care spuneau că prin stoarcere fructele îşi pierd din proprietăţi. (E.H.)
Sucul obţinut prin stoarcere conţine mai mulţi antioxidanţi decât fructul întreg, susţin cercetătorii francezi. Aceştia spun că sucul de mere şi cel din struguri negri sunt cele mai bogate în antioxidanţi, protejând sistemul cardiovascular. Oamenii de ştiinţă francezii au observat că sucul reduce mai repede decât fructul întreg nivelul colesterolului din sânge. Astfel, merele micşorează colesterolul cu 11 procente, iar sucul de mere cu 24 de procente, strugurii cu 30 de procente şi sucul de struguri cu 34 de procente.
Sucul a întrecut fructul şi în ceea ce priveşte protecţia de ateroscleroză, un factor major de risc pentru apariţia bolilor cardiovasculare. Cercetătorii spun că sucul de struguri este mai eficient decât cel de mere pentru că are mai mulţi compuşi antioxidanţi. Chiar şi aşa, ei spun că nu trebuie neglijat