15.000 de persoane si-au pierdut viata in Myanmar, in urma trecerii ciclonului Nargis, potrivit ultimului bilant dat publicitatii de autoritati si citat de agentiile internationale de presa. Cinci regiuni au fost declarate zone calamitate. ONU a anuntat ca sute de mii de oameni au nevoie de adapost si apa potabila. Ciclonul tropical a fost insotit de vant puternic, de pana la 190 km/h, iar opozitia din exil sustine ca sate intregi din delta au fost distruse. Proportiile dezastrului au fortat junta militara care conduce tara sa ceara ajutorul comunitatii internationale.
Statele Unite au anuntat ca au alocat 250.000 de dolari sub forma unui ajutor de urgenta. Prima doamna a Americii, Laura Bush, a declarat ca acest ajutor ar putea fi suplimentat si a acuzat autoritatile din Myanmar ca nu au informat cetatenii despre proportiile dezastrului, multi dintre ei afland de la posturile straine despre ciclonul care s-a abatut in zona - transmite corespondentul Radio Romania la Wasghinton.
Dupa ONU, s-au oferit sa acorde ajutor umanitar de urgenta in Myanmar, Uniunea Europeana, Japonia si India - noteaza BBC. 15.000 de persoane si-au pierdut viata in Myanmar, in urma trecerii ciclonului Nargis, potrivit ultimului bilant dat publicitatii de autoritati si citat de agentiile internationale de presa. Cinci regiuni au fost declarate zone calamitate. ONU a anuntat ca sute de mii de oameni au nevoie de adapost si apa potabila. Ciclonul tropical a fost insotit de vant puternic, de pana la 190 km/h, iar opozitia din exil sustine ca sate intregi din delta au fost distruse. Proportiile dezastrului au fortat junta militara care conduce tara sa ceara ajutorul comunitatii internationale.
Statele Unite au anuntat ca au alocat 250.000 de dolari sub forma unui ajutor de urgenta. Prima doamna a Americii, Laura Bush, a declarat ca acest ajutor ar putea fi suplime