Condiţiile impuse de bănci pentru un astfel de împrumut descurajează tinerii să acceseze aceste produse de finanţare Deşi ar fi de aşteptat ca un credit pentru studii să ofere
Condiţiile impuse de bănci pentru un astfel de împrumut descurajează tinerii să acceseze aceste produse de finanţare
Deşi ar fi de aşteptat ca un credit pentru studii să ofere facilităţi tinerilor dornici să studieze la o universitate din afara ţării, practica dovedeşte exact contrariul. Faţă de un împrumut clasic pentru nevoi personale, dobânzile nu sunt întotdeauna mai mici, iar părinţii, în calitate de codebitori, sunt, adesea, obligaţi să aducă garanţii care nici nu ar intra în discuţie dacă s-ar opta pentru un credit obişnuit.
Dacă eşti student şi vrei să pleci la studii în străinătate poţi, în cel mai bun caz, să obţii o bursă care să acopere taxa de şcolarizare şi, eventual, o parte din costul de întreţinere. Dacă nu eşti atât de norocos, dar te bucuri de susţinere financiară din partea părinţilor, grija finanţării este rezolvată. Dacă însă nu ai banii necesari pentru a-ţi împlini visul, cea mai bună soluţie este să apelezi la un credit bancar.
Atenţie mare, pentru că un împrumut pentru studenţi nu va reprezenta întotdeauna cea mai bună alternativă. Dacă studiezi în detaliu piaţa, poţi să beneficiezi de o ofertă promoţională sau să apelezi la un împrumut pentru nevoi personale, mai ieftin, oferit de o instituţie de credit care încearcă să îşi facă loc cu produse mai ieftine.
Finanţare slabă din partea băncilor
Deşi numărul celor care pleacă la studii în străinătate creşte de la un an la altul, foarte puţine bănci oferă produse de finanţare speciale pentru aceşti tineri. Cu toate că dobânzile sunt, uneori, mai mici, comparativ cu un împrumut de consum, cei care vor să apeleze la un astfel de produs se lovesc de numeroase inconveniente. De exemplu,