Dacă vreţi să lucraţi cîteva zile într-o fermă eco şi să deprindeţi tainele agriculturii bio de la un fermier adevărat, nu trebuie decît să accesaţi site-ul www.wwoof.ro
Dacă vreţi să lucraţi cîteva zile într-o fermă eco şi să deprindeţi tainele agriculturii bio de la un fermier adevărat, nu trebuie decît să accesaţi site-ul www.wwoof.ro
Reţeaua Internaţională de Ferme Ecologice WWOOF are acum filială în România. De ce este important acest lucru? Pentru că, prin WWOOF, cei interesaţi de agricultura ecologică au posibilitatea de a locui un timp la un fermier adevărat şi de a lucra ca voluntar cot la cot cu acesta pentru a deprinde tainele meseriei.
ÎNSCRIERE. Cine poate deveni voluntar? Potrivit informaţiilor postate pe site-ul www.wwoof.ro, oricine vrea şi se simte capabil să participe la munca zilnică dintr-o gospodărie eco: cules, compostare, muls, construirea sau repararea unor garduri şi altor acareturi sau hrănirea animalelor. Unele ferme găzduiesc şi voluntari care preferă munca de birou, supravegherea copiilor sau vînzarea produselor obţinute. “În general, voluntarii prestează opt ore de activitate în fiecare zi lucrătoare, iar week-end-urile sînt destinate vizitelor şi participării la evenimentele sociale şi culturale din regiune”, se menţionează pe site. Cazarea şi mîncarea sănătoasă şi gustoasă sînt din partea casei.
Aspirantul la statutul de voluntar într-o fermă bio trebuie să trimită un mesaj la o adresă de e-mail de la secţiunea “contact” de pe site-ul www.wwoof.ro şi să aştepte să primească de la WWOOF datele de contact ale fermei-gazdă. Mesajul trebuie să conţină, printre altele, numele, adresa, numărul de telefon, ţara de origine, genul şi vîrsta, dieta alimentară, dacă este una specială, perioada anului şi durata şederii la fermă.
La ora actuală, în reţeaua WWOOF România nu figu