Barbatii care locuiesc in zone poluate prezinta mai multe probabilitati de a-si pierde parul comparativ cu cei care locuiesc in regiuni mai curate, se arata intr-un studiu al cercetatorilor britanici. Studiul, realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Londra, poate sta la baza unor noi tratamente impotriva pierderii parului care sa ia in considerare factorii de mediu, precum fumul de tigara sau poluarea industriala. Cercetatorii cred ca toxinele si substantele cancerigene care se gasesc in aerul poluat pot contribui la pierderea parului prin blocarea mecanismului care produce proteina din care este format acesta.
Pierderea parului poate fi ereditara, insa mai multe studii indica faptul ca factorii de mediu contribuie, de asemenea, la acest fenomen. Pierderea parului, care afecteaza doua treimi din barbati, este un proces care are loc treptat. Desi poate aparea oricand la varsta adulta, de obicei fenomenul se manifesta in jurul varstei de 30 de ani. Specialistii spun ca substantele poluante patrund in fluxul sangvin sau in pielea capului, tulburand capacitatea acesteia de a fabrica fire de par. Oamenii de stiinta spera sa dezvolte un tratament, de exemplu, sub forma de crema, care sa combata efectele poluarii asupra foliculilor capilari.
Gandul Barbatii care locuiesc in zone poluate prezinta mai multe probabilitati de a-si pierde parul comparativ cu cei care locuiesc in regiuni mai curate, se arata intr-un studiu al cercetatorilor britanici. Studiul, realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Londra, poate sta la baza unor noi tratamente impotriva pierderii parului care sa ia in considerare factorii de mediu, precum fumul de tigara sau poluarea industriala. Cercetatorii cred ca toxinele si substantele cancerigene care se gasesc in aerul poluat pot contribui la pierderea parului prin blocarea mecanismului care produce pr