Ceaiul verde alungă stresul şi oboseala cronică, specifice persoanelor dependente de muncă, se arată într-un studiu japonez. Cercetătorii spun că un consum regulat de ceai verde, timp de cel puţin cinci zile consecutive, alungă simptomele oboselii fizice şi psihice. Pentru persoanele care nu pot să bea sau cărora nu le place ceaiul verde, sunt bine-venite suplimentele din aceeaşi plantă. Extractele de ceai verde sunt deja recunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra sistemului cardiovascular, în controlul greutăţii şi în prevenirea apariţiei Alzheimerului.
Cercetătorii spun că oboseala acumulată în timp duce la peroxidarea lipidelor din ficat, dar ceaiul verde stimuleaza refacerea sănătăţii acestui organ, prin antioxidanţii pe care îi conţine. Cercetările ulterioare sunt menite să descopere cantitatea exactă de extracte din ceai verde care alungă simptomele specifice dependenţilor de muncă şi dacă asimilarea se face mai bine prin băutură sau suplimente alimentare. (E.H.)
Ceaiul verde alungă stresul şi oboseala cronică, specifice persoanelor dependente de muncă, se arată într-un studiu japonez. Cercetătorii spun că un consum regulat de ceai verde, timp de cel puţin cinci zile consecutive, alungă simptomele oboselii fizice şi psihice. Pentru persoanele care nu pot să bea sau cărora nu le place ceaiul verde, sunt bine-venite suplimentele din aceeaşi plantă. Extractele de ceai verde sunt deja recunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra sistemului cardiovascular, în controlul greutăţii şi în prevenirea apariţiei Alzheimerului.
Cercetătorii spun că oboseala acumulată în timp duce la peroxidarea lipidelor din ficat, dar ceaiul verde stimuleaza refacerea sănătăţii acestui organ, prin antioxidanţii pe care îi conţine. Cercetările ulterioare sunt menite să descopere cantitatea exactă de extracte din ceai verde care alungă simptomele specifice