Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a anuntat oficial ca se numeste "CEC Bank", cea mai veche institutie bancara din Romania lansindu-si astfel o noua imagine. Momentul nu este ales intimplator, intrucit in acest an se implinesc 144 de ani de cind primul domnitor al Romaniei moderne, Alexandru Ioan Cuza, promulga decretul de infiintare a Casei de Depuneri si Consemnatiuni, devenita in timpul domniei Regelui Carol I, Casa de Depuneri, Consemnatiuni si Economii (1880) si, mai apoi, din 1949, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC).
Pentru operatiunea de rebranding, numai in acest an, cu scopul reamenajarii si schimbarii imaginii a 600 de unitati, ar urma sa fie investiti 45 milioane lei. Totodata, CEC Bank ar urma sa aloce 5,56 milioane de euro pentru promovarea noii imagini si a unor produse noi. Astfel, pina la sfirsitul anului 2010, toate unitatile bancii, respectiv 564 in orase si “ de unitati in mediul rural, vor fi reamenajate integral. "Noua denumire, CEC Bank, imbina traditia si aspiratiile institutiei noastre, care se doreste a fi un jucator de marca in peisajul bancar romanesc. Noile culori sugereaza renasterea unei institutii, asa cum verdele simbolizeaza renasterea naturii in fiecare primavara. In fine, frunza de stejar din sigla CEC Bank, plasata pe un scut, sugereaza continuitate si traditie, autenticitate si putere, dar si siguranta si protectie", a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, adaugind ca in aceasta luna vor fi lansate produse si servicii noi adresate clientilor persoane fizice si juridice. In plus, incepind de ieri, banca a majorat dobinzile la toate categoriile de depozite atrase de la clientela nebancara.
Important de mentionat ca odata cu rebranding-ul va avea loc si o majorare a capitalului social cu 69,5 milioane de lei, din profitul aferent anului trecut ramas dupa repartizare. Capitalul social al