Unora le place jazzul, alţii sunt împătimiţi după el. Ramiro Junger (foto stânga), un braşovean binecunoscut pentru talentul în care mângâie clapele, face parte din a doua categorie. După a ce atins faima în anii 90 cu formaţia „Conexiuni”, braşoveanul s-a întors în lumea muzicii cu propriul proiect. Ramiro Junger and Smart Jazz Band a devenit astfel singura trupă de jazz din Braşov, abordând un stil ambiental experimental.
Festivalul de jazz de la Braşov nu se mai ţine
Braşoveanul i-a cooptat pe contrabasistul Cornel Homocianu şi pe Codruţ Breaz la tobe şi a făcut deja valuri la Art Jazz Club din Bucureşti, unde trupa a susţinut primul recital. În această săptămână, muzicienii trebuiau să se prezinte în faţa publicului braşovean, însă concertul nu a mai avut… loc. „Concertul din această săptămână a fost amânat pentru că nu au existat săli de concerte libere în tot Braşovul. Evenimentul era o subgrupă a festivalului de jazz de la Sibiu, însă nu se mai desfăşoară. Toate sălile sunt ocupate”, ne spune Ramiro Junger.
Fiecare membru are
şi o altă ocupaţie
Junger a fost dezamăgit, însă se pregăteşte să înlocuiască festivalul cu un prim concert în Braşov.
„Am început proiectul acesta din patriotism local şi din pasiune pentru jazz. Ne-am propus să atragem atenţia cu această formaţie asupra acestui gen de muzică. Nu mai există braşoveni care să cânte un astfel de gen muzical şi nu există niciun club în care să se cânte jazz. Vom încerca să concertăm, în săli de expoziţie, în librării, dar şi în cluburi”, a declarat artistul, care în viaţa de zi cu zi este medic şi lucrează într-un cabinet privat. El doreşte să promoveze jazz-ul indiferent care a fi preţul, pentru că oricum costurile „de desfăşurare” a formaţiei sunt suportate de membrii ei. „Ieşirile noastre în public vor fi pe cont propriu şi vor rămâne pentru totdeauna