Pestele, cerealele, iaurtul si alte alimente de baza pot fi foarte sanatoase, pana ajung pe mainile producatorilor. Cu cat aceste alimente sunt mai procesate, cu atat devin mai nesanatoase si pline de conservanti. Mancarea sanatoasa nu are lista de ingrediente si in nici E-uri sau aditivi alimentari. Iata cateva dintre produsele sanatoase, de ale caror nume se folosesc comerciantii sa-si vanda marfa.
1. Pizza
Pizza este incadrata la categoria „junk food” de majoritatea consumatorilor occidentali. Insa, ceea ce ei nu stiu este ca pizza gatita dupa "legile" italiene este mult mai gustoasa si sanatoasa. Marile lanturi de fast-food au inlocuit ingrediente proaspete cu unele ieftine ce contin conervanti, comercializand o pizza plina de calorii si substante care nu fac bine organismului.
2. Cereale la micul dejun
Cerealele adevarate, precum graul, orzul si ovazul, au fost pe vremuri cea mai importanta hrana a omenirii. Producatorii de mancare au deturnat sensul cuvantului „cereale”. Adaosul mare de zahar, siropuri si conservanti alimentari fac din cereale un desert ambalat in pungute de plastic. Daca cerealele mai sunt invelite si in ciocolata sau miere, atunci e clar ca sunt incarcate cu aditivi si coloranti.
3. Produsele organice
Produsele organice nu sunt mai sanatoase decat alimentele obisnuite, consumatorii fiind indusi in eroare de mentiunea ca aceste produse au calitati nutritive superioare. Studii recente au aratat ca mancarea organica nu are o valoare nutritiva mai ridicata decat produsele conventionale, aceasta afirmatie fiind doar o strategie a producatorilor de a face mai multi bani. Astfel, a aparut si categoria "organic junk food", adica acelasi amestec obisnuit de ingrediente, numai ca aceasta data produsele sunt organice.
4. Painea feliata
In cantitati mici, painea es