Pe malurile Canalului Dunăre- Marea Neagră vor putea apărea în curând porturi private, exploatări miniere, centrale eoliene, şantiere de reparaţii nave sau zone destinate activităţilor industriale. Sursa: Feri Predescu
„Ministrul Ludovic Orban a semnat contractul de concesiune între Ministerul Transporturilor şi Administraţia Canalelor Navigabile.
Potrivit contractului, concesionarul poate subconcesiona bunurile care fac obiectul concesiunii, iar în conformitate cu legislaţia în vigoare, punerea la dispoziţia utilizatorilor a terenurilor portuare se poate face fie prin subconcesiune, fie prin închiriere“, explică Ovidiu Cupşa, directorul Administraţiei Canalelor Navigabile (ACN) şi vicepreşedinte al filialei locale PNL. Durata contractului de concesiune este de 49 de ani.
„Practic, din această lună, ACN poate valorifica malurile Canalului prin subconcesionarea terenurilor statului în condiţii avantajoase pentru investitori, pe termen lung, în vederea realizării de investiţii private“, mai spune directorul Ovidiu Cupşa. Canalul Dunăre-Marea Neagră are o lungime de 64 de kilometri, de la Cernavodă la Agigea, iar investitorii interesaţi pot închiria zone de pe ambele maluri ale canalului.