(urmare din nr. trecut)
Daniel D. Marin
în sumarul informaţiilor personale debutul editorial şi-l trece în dreptul anului 2002, în iunie, când autorul are doar 22 de ani. Evenimentul se petrece în cadrul Festivalului Naţional de Poezie "Porni Luceafărul"..., Ipoteşti, ca premiu al revistelor "Antiteze" şi "Intertext", şi al editurii Geea, Botoşani, pentru manuscrisul Ora de vârf, poezii, care i-l şi tipăreşte peste un an, în 2003.
Tot în 2002 ia un premiu III la Concursul de creaţie literară "Dimitrie Bolintineanu", la Bolentin Vale, premiile revistelor "Dunărea de jos" şi "Porto Franco", în cadrul Concursului "Grigore Hagiu".
Anul 2003 îi mai aduce un premiu I la Concursul "Moştenirea Văcăreştilor" la Târgovişte, premiul special de poezie "Ion Heliade Rădulescu şi, în iulie, Premiul pentru poezie la Festivalul Naţional "Duiliu Zamfirescu" de la Focşani.
în 15 ianuarie 2004 urmează nominalizarea la Premiul Naţional de Poezie "Mihai Eminescu", secţiunea Opera Prima, la Botoşani.
în 2007 citeşte în cenaclul literar Euridice (condus de Marin Mincu), şi este prezent în Literatura tânără 2007 (ed. Brumar, Timişoara) şi în Caietele Colocviului Naţional al Tinerilor Scriitori, ediţia a 2-a, Cluj Napoca, 3-4 mai 2007.
înainte de transcrierea câtorva poeme remarcabile în spaţiul rubricii noastre, o ultimă precizare importantă: Daniel D. Marin se naşte la Călăraşi în 26 iunie 1981. (C.B.)
aşa cum a fost
cum am deschis uşa au intrat
un cerşetor slinos cu ochii roşii
şi o femeie micuţă prăpădită
ce sorbea cu sete dintr-o sticlă
de vodcă
i-am poftit la masă
se încălziseră binişor am
pus nişte muzică şi aşa
am început să povestim una alta
am aflat că cerşetorul
copilărise cu taică-miu şi că îi plăcea
Nietzsche