Dupa interesantul "Jarhead"/"Puscasi marini" al lui Sam Mendes, iata ca avem nevoie sa calatorim in deceniul al treilea al secolului XX, pentru a-i vedea la treaba pe "Leatherheads", capetele de piele, adica. Film despre inceputurile fotbalului american profesionist, "Leatherheads" este al treilea regizat de George Clooney, care interpreteaza si rolul principal, alaturi de Renee Zellweger si nou-venitul John Krasinsky (daca nu l-ati zarit in "Jarhead", sunt toate sansele sa-l stiti din varianta americana a celebrului serial "The Office").
Daca fotbalul american n-a intrat pe lista pasiunilor personale, e bine de stiut ca in anii '20 acest sport era extrem de diferit. Oricum, prima comedie a lui George Clooney se concentreaza mai mult pe ce NU era (pe atunci) fotbalul american si pe chimia dintre personaje. Astfel, avem un jucator de fotbal intre doua varste, Dodge (George Clooney, cu cateva autoironii age-iste bine plasate), care il convinge pe tanarul jucator Carter (John Krasinki) sa intre in echipa lui. Faima lui Carter (accesorizata si de statutul de erou national obtinut in razboi, cand a "convins" singur un intreg pluton de nemti sa se predea) e de bun augur pentru echipa lui Dodge, dar intre cei doi se strecoara jurnalista Lexie (Renee Zellweger), care a auzit ea cum ca povestea cu plutonul e cusuta cu multa ata alba.
Prin urmare, avem doi sportivi aratosi, o jurnalista cu vino-incoace, doua posibilitati de "romance", glume cat cuprinde despre ceea ce nu devenise "a placa" sau inceputurile fotbalului american, cand capetele se protejau cu "scufii" de piele (de unde si titlul original al filmului), ceva noroi (la propriu si la figurat, de unde titlul romanesc), muzica anilor '30 si multe scene inspirate din comediile alb-negru cum ar fi "Unora le place jazz-ul". Categoric "Leatherheads" are sarm si clasa, dar iti aminteste de o domnisoara usor pili