Principala linie a activitatii desfasurate de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila in primul trimestru al acestui an a vizat identificarea si combaterea cazurilor de munca fara forme legale. In acest sens au fost organizate mai multe actiuni de control in urma carora a rezultat ca munca la negru este inca o practica aplicata de unii angajatori locali. Astfel, potrivit unei statistici trimestriale a institutiei, in perioada analizata au fost verificati 470 de agenti economici din diferite domenii de activitate, cum ar fi confectii textile, constructii, reparatii auto, transport de marfa ori comert cu amanuntul.
In urma controalelor saptaminale efectuate au fost identificati 23 angajatori, majoritatea din domeniul comertului, care foloseau 49 de persoane fara forme legale de incadrare in munca. "Dintre cele 23 de firme depistate, 12 erau din comert, 3 spalatorii auto, 3 societati de constructii, un salon de coafura precum si o firma de confectii, una care se ocupa cu producerea mobilierului, alta cu activitate in transporturi si inca una din domeniul telecomunicatii. De mentionat ca dintre cele 49 de persoane care munceau la negru din care 30 erau femei si 2 tineri", a explicat Dumitru Vaduva, inspector sef al ITM Braila. De asemenea, sursa citata a precizat ca firmelor depistate in neregula le-au fost aplicate amenzi in valoare totala de 73.500 lei si s-au dispus masuri obligatorii de incheiere in forma scrisa de contracte individuale de munca pentru toate persoanele depistate, precum si de intocmire si depunere a documentelor de plata lunara a salariilor.
Principala linie a activitatii desfasurate de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila in primul trimestru al acestui an a vizat identificarea si combaterea cazurilor de munca fara forme legale. In acest sens au fost organizate mai multe actiuni de control in urma carora a rezultat c