Sănătatea şi forma fizică sunt influenţate de hrană şi, pentru că, odată cu trecerea timpului, organismul reacţionează diferit la ceea ce mâncăm, este bine să ştiţi ce puteţi face pentru a vă păstra silueta la orice vârstă.Specialiştii în nutriţie ne amintesc mereu că nu există alimente care să îngraşe mai mult ca altele, pentru că o calorie este o calorie, indiferent din ce aliment provine. Important este ca fiecare dintre noi să îşi adapteze alimentaţia în funcţie de stilul de viaţă şi de nevoile personale. Secretul menţinerii siluetei stă în câteva gesturi reflexe, pe care vi le puteţi forma cu uşurinţă: mâncaţi cantităţi rezonabile, limitaţi consumul de produse grase, obişnuiţi-vă să gătiţi cu aburi şi, nu în ultimul rând, faceţi mişcare, dar numai în măsura în care acest lucru vă face plăcere. Nu este nevoie să exageraţi. Nutriţionistul francez Pascale Modaď a pus la punct câteva reguli de igienă alimentară care trebuie respectate la fiecare „prag“ de vârstă, pentru a vă păstra o siluetă armonioasă.
Între 20 şi 30 de ani Femeile tinere au, în general, o alimentaţie dezorganizată, fapt cauzat în special de ritmul foarte alert al vieţii. De multe ori, tinerele fac greşeala de a sări peste micul dejun, uitând la fel de des să facă mişcare. Odată plecate de acasă, ele îşi pierd reperele alimentare, de multe ori acest lucru întâmplându-se şi pentru că nu au suficienţi bani pentru a-şi permite să consume doar produse de bună calitate sau potrivite cu metabolismul lor. Doctorul Modaď le recomandă femeilor ce aparţin acestei categorii de vârstă să îşi facă timp pentru micul dejun şi să îşi stabilească un program riguros de masă. Acelora care sunt adeptele meselor frugale, nutriţionistul le sugerează ca în timpul zilei să mănânce sandvişuri cu carne de pui sau cu jambon, fără maioneză, cu pâine integrală sau graham, şi să termine prânzul cu un iaurt sau cu un