Tartine cu branza de capra
Ingrediente: 8 felii de paine cu cereale, 200 g branza de capra (sau de vaci), 1 lingura smantana slaba, 1 lingura mustar, ierburi aromate (cimbru, rozmarin macinat), piper.
Mod de preparare: * Ungeti feliile de paine cu un strat subtire de mustar. Amestecati branza cu smantana si intindeti-o peste mustar. Presarati deasupra ierburile aromate si bagati tartinele in cuptor, sub grill, cateva secunde.
Tartine cu ton
Ingrediente: 120 g paine cu cereale, 1 cutie (conserva) cu ton, 2 cepe albe, 2 oua fierte tari, patrunjel verde, 100 g branza de vaci, o lamaie, 1 lingura mustar, sare, piper.
Mod de preparare: * Mixati repede in robotul de bucatarie tonul, cepele, branza, zeama de lamaie si mustarul si tineti compozitia, astfel obtinuta, circa 30 de minute la frigider. Ungeti cu ea feliile de paine si garnisiti cu felii de ou fiert si patrunjel verde taiat cu foarfeca.
Tartine suedeze
Ingrediente: 6 felii de paine, 2 felii somon fume, 200 g branza de vaci, 1/2 castravete, 1 lingura icre rosii (eventual), 6 fire marar verde, 1 lamaie, piper.
Mod de preparare: * Amestecati branza de vaci cu castravetele dat pe razatoare si stropiti cu zeama de lamaie. Incorporati piperul macinat si intindeti compozitia pe feliile de paine prajite. Puneti pe fiecare felie de paine fasii de somon, cateva icre si un fir de marar verde.
Tarta cu spanac
Ingrediente: 120 g aluat fraged, 1 felie de sunca de Praga, 200 g spanac tocat, 80 g lapte semidegresat, 100 g branza de vaci, 1 ou, 30 g cascaval ras, nucsoara, 1 lingura rasa amidon, sare, piper.
Mod de preparare: * Coaceti aluatul - pe jumatate - dupa ce l-ati asezat intr-o forma de tarta (mica). Amestecati branza de vaci cu laptele, oul, nucsoara rasa si amidonul. Sarati si piperati. Intindeti un strat de sunca