Sexul copilului este dat de bărbat. Dacă materialul genetic al tatălui îl suplimentează pe cel al mamei cu cromozomul X, atunci copilul va fi fată, iar dacă suplimentarea va fi făcută cu cromozomul Y, va fi băiat. Şansele ca viitorul copil să fie băiat sau fată sunt egale, pentru că bărbatul furnizează în aceeaşi măsură şi cromozom X, şi cromozom Y. În ciuda credinţei populare, nu se pot face foarte multe lucruri pentru a influenţa sexul fătului. Se crede că sexul viitorului bebeluş este influenţat de poziţia sexuală în care este conceput, de moştenirea genetică şi de alimentaţie. Însă rolul acestor factori nu a fost stabilit ştiinţific. Totuşi, se pare că momentul în care are loc actul sexual poate să conteze şi să facă diferenţa.
S-a dovedit ştiinţific că sperma care transportă cromozomul Y se mişcă mai repede faţă de cea care transportă cromozomul X. Însă cei din urmă supravieţuiesc mai mult. În concluzie, dacă actul sexual are loc exact în momentul ovulaţiei, spermatozoizii care înoată mai repede sunt în avantaj. Astfel, este posibil ca cel mic să fie băiat. Dacă actul sexual are loc cu o zi înainte, atunci există toate şansele să fie fată. Dar este foarte greu să se afle momentul exact al ovulaţiei. (Ş.C.)
Sexul copilului este dat de bărbat. Dacă materialul genetic al tatălui îl suplimentează pe cel al mamei cu cromozomul X, atunci copilul va fi fată, iar dacă suplimentarea va fi făcută cu cromozomul Y, va fi băiat. Şansele ca viitorul copil să fie băiat sau fată sunt egale, pentru că bărbatul furnizează în aceeaşi măsură şi cromozom X, şi cromozom Y. În ciuda credinţei populare, nu se pot face foarte multe lucruri pentru a influenţa sexul fătului. Se crede că sexul viitorului bebeluş este influenţat de poziţia sexuală în care este conceput, de moştenirea genetică şi de alimentaţie. Însă rolul acestor factori nu a fost stabilit ştiinţific. Totuşi,