Pentru prima dată de la începerea campaniei pentru învestitura democrată la alegerile prezidenţiale, senatorul Barack Obama a reuşit să obţină sprijinul unui număr mai mare de superdelegaţi decât rivala sa, Hillary Clinton. Obţinând vineri sprijinul a trei „superdelegaţi”, Obama o „bate” pe Hillary la toate categoriile. El are sprijinul a 1.591 de delegaţi contra 1.426 câţi are Hillary, a 273 de superdelegaţi contra 272 şi o mare parte a votului popular, 49,6 la sută contra 47,3 la sută, notează Rompres.
Obama pare cel mai bine plasat până acum candidat pentru prezidenţiale din partea democraţilor, şi este în măsură chiar să facă gesturi generoase faţă de rivala sa. La sfârşitul săptămânii trecute, Obama a declarat public că ar putea să o ajute pe Hillary să scape de datoriile de 25 de milioane de dolari pe care le-a acumulat în timpul campaniei, datorii care includ cei 11,42 de milioane de dolari pe care senatoarea de New York i-a scos din propriul buzunar pentru a continua lupta electorală. Aceasta, cu toate că Hillary a beneficiat de câţiva donatori extrem de generoşi, deşi controversaţi. În afară de misteriorul afacerist din Hong Kong, Norman Hsu, care a donat 850.000 de dolari campaniei senatoarei înainte de a fi demascat ca fiind urmărit internaţional, alţi doi donatori s-au arătat generoşi şi cu democrata Hillary, dar şi cu politicieni republicani.
Finanţistul miliardar Alan Quasha, care l-a salvat pe George W. Bush în 1986, atunci când compania petrolieră a acestuia avea mari necazuri, a intrat în cercul lui Hillary Clinton încă dinainte ca ea să-şi lanseze candidatura. El a făcut donaţii pentru Hillary, dar şi pentru colegii ei democraţi Barack Obama şi Chriss Dodd, împărţind în acelaşi timp bani şi la prieteni republicani mai vechi, precum Mitt Romney şi Rudy Giuliani.
Strâns legat de Quasha şi Clinton este partenerul de afaceri al ce