Moştenirea spirituală lăsată de unii oameni este atît de mare, încît ea poate înzestra, cu aripi de speranţă, noi şi noi talente.
Moştenirea spirituală lăsată de unii oameni este atît de mare, încît ea poate înzestra, cu aripi de speranţă, noi şi noi talente.
A sprijinit toată viaţa vocile tinere. Şi continuă să o facă la aproape un deceniu de la trecerea sa în nefiinţă, prin festivalul care-i poartă numele. Mai sînt trei zile pînă cînd Brăila va deveni locul în care 24 de glasuri fragede se vor face auzite.
Premii. Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară “George Grigoriu”, ajuns la cea de-a patra ediţie, strînge la un loc, între 16 şi 18 mai, concurenţi din Bucureşti, Hunedoara, Piteşti, Brăila, Braşov, Botoşani, Galaţi, dar şi din Lituania, Letonia, Slovacia, Moldova, Italia şi Serbia. Şi, pentru ca drumul pînă acasă să fie mai uşor pentru unul dintre aceştia, trofeul “George Grigoriu” va fi un Volkswagen Passat. Nici partea bănească nu este săracă, fiind acordaţi 2.500 de euro pentru premiul I, 2.000 pentru premiul II, 1.500 pentru premiul III şi trei menţiuni a cîte 500 de euro fiecare. Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România va acorda şi ea un premiu de 400 de euro. Aşadar, aproape 8.000 de euro vor fi oferiţi pentru voci tinere şi talentate! Care, în plus, vor avea privilegiul să fie acompaniate de orchestra condusă de Ionel Tudor. Dar sub privirile cui vor defila concurenţii şi glasurile lor? Juriul este format din Anton Şuteu, Andreea Andrei, Titus Andrei şi Andrei Kerestely. Pe scena festivalului nu se vor auzi însă doar muguri (vocali) tineri. Mirabela Dauer, Gabriel Cotabiţă, Gabriel Dorobanţu, Monica Anghel şi Aurelian Temişan vor susţine concerte.
Dacă primele trei ediţii ale Festivalului “George Grigoriu” s-au bucurat de bugete aproximativ egale, de 2 miliarde de lei vechi fiecar