Muzeul Brailei a fost, ieri, gazda lansarii unui volum de poezii post mortem, al Georgetei Crainic.
Moderatorul intilnirii a fost Ionel Candea, directorul Muzeului Brailei, iar invitati sa vorbeasca despre Georgeta Crainic ca artist plastic si ca artist al cuvintului au fost directorul adjunct al Muzeului, conf. univ. dr. Zamfir Balan, Maria Stoica, sef sectie Arta din cadrul Muzeului si sotul poetei, Valeriu Crainic.
"Aceasta lucrare reprezinta si dorinta domnului Valeriu Crainic, intr-un fel implinind un testament si o promisiune facuta doamnei Crainic inainte de a trece in lumea de dincolo. In ceea ce ne priveste, datoria noastra este aceea de a pastra, de a valorifica si de a transmite mai departe generatiilor ce vin, tot ceea ce s-a acumulat in plan stintific si cultural", a apreciat Ionel Candea, directorul Muzeului Brailei.
Maria Stoica a evocat-o pe Georgeta Crainic ca artist plastic: "Avem in colectia Muzeului nostru trei dintre lucrarile care au figurat in expozitia retrospectiva din anul 2000 de la Montreal, este vorba de trei dintre cele mai bune lucrari pe care le-a pictat Georgeta Crainic. Ea s-a dedicat in exclusivitate artelor, in egala masura, literaturii si picturii. Georgeta Crainic s-a folosit de cele doua arte ca de doua limbaje complementare prin care isi exprima emotiile, sentimentele, viata".
La rindul sau, conf. univ. dr. Zamfir Balan a vorbit despre Georgeta Crainic ca artist al cuvintului: "Experienta cuvintului cind este vorba de Georgeta Crainic este una dintre cele mai interesante, pentru ca toata lumea a stiut, pina de curind, ca este doar artist plastic. Am incercat in acest volum sa prezentam ipostaza de poet a Georgetei Crainic impartind poeziile in citeva subcapitole. Sint multe texte care au o nota nostalgica vizind locurile de bastina, experientele anilor dintii".
Volumul de p