Lemnul îmbină remarcabile calităţi tehnico-practice, cu o serie de plusuri decorative evidente. Specialiştii spun că parchetul reprezintă cea mai clasică, elegantă şi funcţională formă
Lemnul îmbină remarcabile calităţi tehnico-practice, cu o serie de plusuri decorative evidente. Specialiştii spun că parchetul reprezintă cea mai clasică, elegantă şi funcţională formă de pardoseală, pe care niciun trend nou şi nici apariţia altor materiale nu reuşesc să o detroneze.
Secretul acestui succes constă în calităţile lemnului ca material: conductibilitate termică scăzută, bun izolator acustic, rezistenţă la uzură, fiind totodată şi un material igienic. În plus, are cel mai scăzut cost raportat la durata de viaţă şi poate fi readus cu uşurinţă la frumuseţea iniţială.
Alegerea ca tip de pardoseală a parchetului pentru spaţiul de locuit sau de lucru este o opţiune ce are ca motivaţie principală, pe de o parte, factori de natură tehnică şi, pe de altă parte, factori subiectivi. Există totuşi unele reguli de care trebuie să ţineţi cont. "Pentru alegerea parchetului, pe lângă arhitect sau designer, apelaţi la profesionişti în domeniu.
Este de preferat să alegeţi o firmă care să vă asigure o soluţie completă: parchet, materiale de montaj şi finisaj, punere în operă. În felul acesta veţi avea un singur responsabil pentru lucrarea dumneavoastră. Chiar şi în acest caz trebuie să cunoaşteţi câteva regului referitoare la punerea în operă a parchetului'', a declarat Radu Bobeică, reprezentant al firmei Ecolemn.
Condiţiile de montaj necesare sunt: temperatura suportului (şapei) 15-25°C şi o temperatură ambientală mai mare de 15°C. Umiditatea aerului trebuie să se încadreze între 40 şi 60% iar şapa trebuie să fie compactă, dură, plană, orizontală şi uscată. Între structura de rezistenţă a construcţiei şi parchet se pune o barieră împotriva vaporilor. @N_P