Aproximativ 225 de milioane de euro au fost investite în cadrul Bursei de Valori din Ljubljana, datorită includerii acţiunilor slovene în indicii CEE, ai Bursei de Valori din Viena. În mod concret, investiţiile au fost direcţionate către produse structurate, cum ar fi 220 de certificate şi de drepturi. De asemenea, au existat şi trei ETF-uri (exchange-traded funds), ce reprezintă fonduri cu activ suport pe un indice. Acestea au fost emise de către bănci, la nivelul a nouă i
Aproximativ 225 de milioane de euro au fost investite în cadrul Bursei de Valori din Ljubljana, datorită includerii acţiunilor slovene în indicii CEE, ai Bursei de Valori din Viena. În mod concret, investiţiile au fost direcţionate către produse structurate, cum ar fi 220 de certificate şi de drepturi.
De asemenea, au existat şi trei ETF-uri (exchange-traded funds), ce reprezintă fonduri cu activ suport pe un indice. Acestea au fost emise de către bănci, la nivelul a nouă indici CEE ai Bursei de Valori Viena, care înglobează acţiuni slovene.
Emitenţii includ firme internaţionale de investiţii cu renume, cum ar fi ABN Amro, Société Générale, HVB, Nordea, Swedbank şi Danske Bank.
De asemenea, printre acestea se mai numără şi banca austriacă Erste Bank şi Raiffeisen Centrobank. Bursa de Valori Ljubljana creşte, în special, datorită hedging-ului cu produse structurate pe indicii vienezi.
Acţiunile slovene deţin cea mai mare pondere, de 37,7% din capitalizarea indicelui de tranzacţionare al Europei de Sud-Est (SETX) şi 23,7% din indicele CECE al acţiunilor din sectorul sănătăţii (de la sfârşitul lunii aprilie 2008). Mai mult decât atât, companiile slovene mai sunt incluse şi în următorii indici, calculaţi de către Bursa din Viena: NTX, CECE Infrastructure, CECE Banking, CECE