Înconjurat de camere de filmat, de microfoane, de bliţurile aparatelor de fotografiat, ţine strâns în mână diploma şi medalia de aur obţinute la balcaniada de matematică. Toţi îl felicită, îl întreabă cum a fost, ce rezultate a mai avut. Îşi găseşte cu greu cuvintele să răspundă.Victor Pădureanu nu mai are nevoie de nici o prezentare. Nu este elev din Colegiul „Carol I“ din Craiova care să nu fi auzit de el, nu este profesor care să nu aibă o laudă la adresa lui. Patru medalii internaţionale, argint şi aur în clasa a VII-a şi a VIII-a, bronz şi aur în clasa a IX-a şi a X-a, la balcaniadă, şi locul II la olimpiada naţională de matematică din acest an, la care se adaugă peste 100 de concursuri pe care le-a câştigat.
Între matematică şi fizică Bucuros că a scăpat de camerele de filmat şi de aparatele de fotografiat, Victor începe să povestească relaxat despre performanţele sale şi despre marea sa iubire, matematica. Îi place matematica de când se ştie, dar a trebuit uneori să o trădeze cu fizica, unde însă până acum nu a putut să ajungă la performanţă. „Partea teoretică este la fel ca matematica, practica diferă şi aici pierd mereu, pentru că nu am răbdare, iar în fizică nu mai poţi să dai înapoi odată ce ai făcut un experiment“, explică Victor, elev în clasa a X-a, la CN „Carol I“.
„Nu ratez nici un concurs“ Concursurile îl relaxează, îi place să fie mereu în competiţie. „Nu ratez nici un concurs, dar îmi este foarte greu să aleg atunci când sunt două în acelaşi timp. E mai relaxant să merg la concursuri decât să stau acasă şi să mă pună mama la treabă sau să lucrez aşa, fără nici un rezultat final. Sunt tentat să mă uit la rezolvări dacă nu găsesc repede răspunsul şi nu îmi place când ştiu că nu sunt presat de timp şi nu am concurenţi în jur. Odată am stat şase zile să găsesc rezolvarea la o problemă, dar, dacă eram la concurs, într-o oră şi jumătate e