Pentru PSD pare a fi vremea scandentelor. Presa de miercuri scrie ca social-democratii au ramas fara bani pentru campania electorala. Au fost deja parasiti de consultantii britanici carora le-ar datora cateva zeci de mii de euro, iar doua institute de sondare a opiniei publice au anulat comenzile PSD tot pentru ca nu si-au primit banii.
Echipa de campanie a partidului lucreaza "in orb" sau pe baza sondajelor "furate" de la adversari. Se pare ca social-democratii au mari probleme si cu fluturasii si afisele pentru campanie care nu ar fi fost inca tiparite pentru ca nimeni nu prea mai vrea sa lucreze cu social-democratii decat cu banii in avans. Iar bani nu sunt.
Temerile furnizorilor sunt justificate avand in vedere informatiile ca PSD ar fi acumulat datorii istorice de 3 milioane de euro inca din campania din 2004. S-a ajuns la somatii si blocari de conturi, rezolvate partial, in extremis. Partidul a ajuns la fundul sacului tocmai in acest an electoral si singura sansa a candidatilor este sa-si sustina singuri campania, asa cum face de exemplu Marian Vanghelie.
Si totusi, liderii PSD sunt politicieni foarte bogati, iar la sedintele de partid din Soseaua Kiseleff, curtea sediului arata ca un salon auto. Ei s-au imbogatit in mare masura pe seama puterii partidului, insa asta nu inseamna ca sunt dispusi sa sustina, la randul lor, PSD.
Problema partidului nu este insa zgarcenia liderilor sai. Criza politica are acum efecte in plan financiar.
Investitia in PSD
Cele mai multe datorii provin din campania electorala din 2004. Pe-atunci Adrian Nastase era premier si candida la presedintie, PSD era la putere, fara fisuri, si se pregatea pentru inca patru ani de guvernare. Nu cred ca exista pe atunci om de afaceri care sa refuze o comanda din partea PSD si nu numai pentru ca nu avea curajul.
Pe