Succesul in plan profesional se „plateste”, de cele mai multe ori, in viata intima, fie ca in joc este o femeie de cariera sau un barbat de afaceri. „Foarte multe familii sau multe cupluri se destrama din cauza faptului ca cei doi sunt prinsi in ierarhia lor subiectiva, au alte tipuri de activitati si nu au timp pentru viata de cuplu.
Astfel, ei fie se despart efectiv, fie raman impreuna intr-un soi de relatie de convenienta, de rutina, pentru ca «oricum, e mai bine asa si n-am timp sa-mi gasesc pe altcineva», insa aceasta mentalitate nu intareste viata de cuplu”, explica psihologul Augustin Cambosie, vicepresedintele Federatiei Romane de Psihologie, mecanismul gandirii oamenilor de afaceri. Dupa anii ‘90 si in special dupa 2000, atitudinea femeilor din Romania vizavi de cariera s-a schimbat aproape radical, astfel ca romancele renunta la statutul de femeie casnica, mama care isi creste copiii si gospodina care gateste zilnic, dorind sa se afirme in plan profesional.
„Sunt foarte multe femei tinere, de 20-30 sau 35 de ani, care nu au o relatie stabila, pentru ca, dupa spusele lor, nu au timp pentru asa ceva. Pe primul plan este cariera si apoi viata de familie”, afirma Cambosie. Ceea ce nu stiu ele este ca „intra intr-un ritm din care nu mai pot iesi, iar timpul de care au nevoie pentru a-si intemeia o familie trebuie «facut», pentru ca de la sine nu vine”, ne sfatuieste psihologul.
Gandul Succesul in plan profesional se „plateste”, de cele mai multe ori, in viata intima, fie ca in joc este o femeie de cariera sau un barbat de afaceri. „Foarte multe familii sau multe cupluri se destrama din cauza faptului ca cei doi sunt prinsi in ierarhia lor subiectiva, au alte tipuri de activitati si nu au timp pentru viata de cuplu.
Astfel, ei fie se despart efectiv, fie raman impreuna intr-un soi de relatie de convenienta, de rutina,