Pe urmele copiilor talentaţi, pasionaţi de sculptură Clubul Rotary Donaris Galaţi şi-a propus un proiect ambiţios, de descoperire şi susţinere ulterioară a tinerelor talente artistice din Pe urmele copiilor talentaţi, pasionaţi de sculptură
Clubul Rotary Donaris Galaţi şi-a propus un proiect ambiţios, de descoperire şi susţinere ulterioară a tinerelor talente artistice din satele gălăţene.
În cadrul proiectului "Pepiniera de talente", şase artişti vor lucra şi vor căuta să descopere talentul şi atracţia pentru sculptura în lemn şi grafică la tinerii din comuna Costache Negri, unde a fost deschisă săptămâna aceasta o tabără de sculptură şi grafică.
Această tabără este doar o etapă dintr-un amplu proiect, prin care se doreşte trezirea interesului tinerilor pentru artă, în zonele rurale, zone defavorizate din punctul de vedere al educaţiei şi unde contactul cu arta este inexistent sau se realizează foarte greu. Mai mult, potrivit lui Ticu Ciubotaru, purtătorul de cuvânt al Clubului, "se intenţionează descoperirea unor talente native şi îndrumarea şi ajutarea acestora pe viitor pentru a studia arta", proiectul de la Costache Negri urmând a fi dezvoltat şi în alte localităţi gălăţene.
"Măcar unul dintr-o mie"
"Sunt copii cu talent nativ, dar se pierd dacă nu au pe cineva care să îi îndrume, iar rolul artiştilor care vor lucra în această tabără va fi şi să îi observe pe cei care vor veni să asiste, pe <> , pentru că noi vrem să stârnim curiozitatea copiilor şi a locuitorilor din Costache Negri", a declarat Ruben Vicol, iniţiatorul şi managerul de proiect. "Dacă în unu dintr-o mie se descoperă un talent, pe care noi să îl susţinem în continuare să studieze arta, eu mă declar foarte mulţumit", a adăugat el.
Sculptorul Liviu-Adrian Sandu, participant voluntar la acest proiect, ne-a declarat, la rândul său: "Cred că în mediul rural ex