Un Al Pacino în formă maximă, un film tensionat despre lumea pariurilor, dependenţa de adrenalină şi mulţi bani, iată propunerea revistei Capital pentru această săptămână. Al Pacino, observă la un moment dat un cronicar de film al cotidianului american Seattle Post-Intelligencer, „e un actor cu o asemenea inepuizabilă inventivitate, încât jocul lui ar fi captivant până şi într-o ecranizare a cărţii de telefon“. Da, mitul Pacino poate să te lase rece; a
Un Al Pacino în formă maximă, un film tensionat despre lumea pariurilor, dependenţa de adrenalină şi mulţi bani, iată propunerea revistei Capital pentru această săptămână.
Al Pacino, observă la un moment dat un cronicar de film al cotidianului american Seattle Post-Intelligencer, „e un actor cu o asemenea inepuizabilă inventivitate, încât jocul lui ar fi captivant până şi într-o ecranizare a cărţii de telefon“. Da, mitul Pacino poate să te lase rece; alegerea unora dintre roluri (precum cele din peliculele de acţiune) poate da impresia că a coborât ştacheta prea jos.
Dar adevărul e că, pur şi simplu, e un actor cu adevărat fascinant, care poate duce, singur, un film de la un capăt la altul. Urmărindu-l pe Pacino, ai adeseori impresia că se joacă, de fapt, mai mult pe sine însuşi decât rolul pe care se presupune că îl interpretează.
Un film despre dependenţă şi relaţii personale
În multe privinţe, „Viaţa ca un pariu“ pare o reluare într-o cheie diferită a unui film anterior al lui Pacino, „Avocatul diavolului“. Walter Abrams (Pacino) conduce o afacere de „consultanţă“ în pariuri sportive de milioane de dolari; Brandon Lang (Matthew McConaughey) e un fost jucător de fotbal american a cărui carieră a fost oprită de o accidentare. Lang are însă un talent aparte în materie de pariuri - poate prezi