A inceput anotimpul verii, sezonul propice concediilor, perfect in privinta oricarei destinatii alese. Majoritatea turistilor adopta chiar si pentru citeva zile, solutia deplasarii in afara orasului, in locatii cu poluare fonica si atmosferica redusa, orientandu-se spre spatiile deschise, beneficiind de aportul vegetatiei abundente.
Pentru cei ce doresc sa isi petreaca vacantele in marile orase sau din varii motive nu pot efectua deplasari lungi, parcurile constituie la sfarsit de saptamana o optiune demna de luat in considerare. Ultimele zile ale primaverii dau startul promovarii in cadrul sutelor de hectare de gradini publice urbane, a noi programe de divertisment si proiecte culturale de anvergura.
Agrement de relaxare
Printre nenumarate metode de petrecere a timpului liber, traditia, recomanda iubitorilor de muzica, faimoasele concerte desfasurate in aer liber, pe scenele existente sau amplasate ad-hoc, in scopul derularii evenimentului. In randul acestora se remarca un anume tip de spectacol, cu vechime apreciabila, starnind de-a lungul timpului interesul auditoriului, indiferent de varsta sau apartenenta sociala. Grandioasa fanfara, organizata pe o structura similara orchestrei simfonice, era promovata in general de mediul militar si rareori de cel civil. Pavilioanele din lemn, aflate la intersectia aleilor inverzite ale parcurilor, erau locatii in care grupurile de suflatori si percutionisti isi derulau programul artistic. Fiecare parc beneficia de prezenta unei estrade pe care aveau loc in perioada sezonului cald nenumarate concerte. De altfel, chioscurile situate in arealul gradinilor Capitalei, au fost considerate datorita influentei peisagismului de factura orientala, mobilierul urban indispensabil din ansamblul oricarei suprafete publice amenajate in scopuri recreative. O prezenta constanta la sfarsit de saptamana in cadru