Frauda de proportii de la Bancpost, in urma careia mai multe carduri au fost falsificate si au fost folosite pentru extragerea unor sume importante de bani, pune pe tapet o problema delicata pentru sistemul bancar din Romania, si anume aceea a elementelor de siguranta de pe carduri. » Specialistii in securitate electronica consultati de "Romania libera" au avertizat ca institutiile bancare de la noi sunt mai vulnerabile decat cele din strainatate si ca din acest motiv gruparile care activeaza in domeniu ar putea sa-si mute activitatea aici.
Comisarul Catalin Dragota, seful Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Politiei, ne-a declarat: "Fraudele bancare se fac in principal prin «skimming» si «phishing». Metoda «skimming» inseamna ca la bancomate se instaleaza dispozitive de copiat informatiile de pe banda magnetica, informatii care apoi se inscriptioneaza pe cardurile albe, fabricandu-se astfel clone cu care se scot banii.
Metoda «phishing» inseamna transmiterea unor mesaje prin internet sau SMS prin care diverse persoane sunt anuntate ca au castigat ceva si li se cer date de identitate despre cartile de credit, care sunt apoi folosite pentru plati pe internet".
Integral in Romania libera Frauda de proportii de la Bancpost, in urma careia mai multe carduri au fost falsificate si au fost folosite pentru extragerea unor sume importante de bani, pune pe tapet o problema delicata pentru sistemul bancar din Romania, si anume aceea a elementelor de siguranta de pe carduri. » Specialistii in securitate electronica consultati de "Romania libera" au avertizat ca institutiile bancare de la noi sunt mai vulnerabile decat cele din strainatate si ca din acest motiv gruparile care activeaza in domeniu ar putea sa-si mute activitatea aici.
Comisarul Catalin Dragota, seful Directiei de Combatere a Criminalitatii Org