"Totul se mişca şi mă simţeam uşor ca o frunză. Într-un minut am avut senzaţia că se crapă pământul…", povesteşte un profesor Bilanţul celui mai violent seism care a
"Totul se mişca şi mă simţeam uşor ca o frunză. Într-un minut am avut senzaţia că se crapă pământul…", povesteşte un profesor
Bilanţul celui mai violent seism care a afectat China în ultimii 30 de ani începe să se apropie de 30.000 de morţi şi dispăruţi în regiunea de sud-vest.
Eforturile de căutare a supravieţuitorilor continuă. Salvatorii se străduiau să se apropie prin aer, pe cale fluvială sau pe drumuri, de zonele devastate. Intervenţia este mult îngreunată de ploile torenţiale care au început şi care degradează produsele de primă necesitate. Armata a reuşit să paraşuteze alimente şi medicamente în zona unde a fost localizat epicentrul cutremurului, cel mai grav din ultimii 30 de ani.
Sinistraţii au nevoie de hrană, apă şi haine
În oraşul Mianyang, numeroase persoane s-au adunat în jurul sălilor de sport şi în alte locaţii, în care sunt adăpostiţi cei rămaşi fără locuinţe, cu fotografii ale rudelor dispărute, încercând să obţină informaţii.
"Nu ne-au spus nimic despre ce se va întâmpla cu noi.
Este doar un adăpost temporar. Nu ştiu dacă sau când vom putea să ne întoarcem acasă", a spus Hu Luobing, o localnică dintr-un sat din districtul Beichuan, unde susţine că totul a fost distrus de seism. Mulţi dintre cei 10.000 de localnici din Beichuan au plecat în împrejurimi, în căutare de haine, hrană şi apă.
"Nu am mai mâncat nimic de marţi. Mi s-a dat doar puţină pâine şi o sticlă de apă pentru copil", a declarat Bai Chenchu. "În acest moment nu am decât hainele cu care sunt îmbrăcat", a spus, la rândul lui, un adolescent de 15 ani.
Fetiţă de trei ani, salvată după două zile
O fetiţă de trei ani din districtul Beichuan, una dintre zonele