Aflat în vizită la Munchen, premierul i-a spus, astăzi, omologului său din Bavaria, Gunther Beckstein, că este îngrijorat de evoluţia legislaţiei europene în domeniul protecţiei mediului, care ar putea afecta activitatea industrială din mai multe ţări prin introducerea unor reguli foarte severe. Sursa: Reuters De asemenea,Călin Popescu Tăriceanu a precizat că legislaţia europeană în domeniul protecţiei mediului trebuie să impună reguli clare, dar să şi permită industriei să supravieţuiască, fără a determina companiile să transfere activitatea în zone unde nu există reglementări de mediu.
"Trebuie ca industriei să i se dea posibilitatea să supravieţuiască. Reglementările pe care le promovăm nu trebuie să ducă la transferul capacităţilor industriale în zone unde nu există reglementări de mediu", a spus Tăriceanu.
El a arătat că prin încercarea de rezolvare a problemelor de mediu din industrie ar putea fi create noi probleme, de natură socială, urmare a închiderii unor firme şi pierderii locurilor de muncă.
În cadrul întâlnirii, Tăriceanu a prezentat primului-ministru din Bavaria date privind evoluţia economiei româneşti după aderarea ţării la UE şi acţiunile pentru îndeplinirea angajamentelor asumate faţă de Comisia Europeană în ceea ce priveşte combaterea corupţiei. Şeful Executivului de la Bucureşti este însoţit în această vizită de ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, de ministrul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, şi de şeful Cancelariei primului-ministru, Dorin Marian. "România este un partener pentru Bavaria" România reprezintă pentru Bavaria un partener şi nu "o ţară pericol" care poate atrage companiile aflate în land, cum s-a întâmplat cu grupul finlandez Nokia, care a închis fabrica din landul Renania de Nord-Westfalia pentru a se muta la Cluj, consideră premierul la