Oraşul Beichuan din sud-vestul ţării riscă să fie inundat de apele unui "lac" format prin depuneri de noroi pe cursul râului Qianjiang Bilanţul victimelor cutremurului se agravează de
Oraşul Beichuan din sud-vestul ţării riscă să fie inundat de apele unui "lac" format prin depuneri de noroi pe cursul râului Qianjiang
Bilanţul victimelor cutremurului se agravează de la o oră la alta. Guvernul chinez a anunţat că numărul morţilor ar putea trece de 50.000. Echipele de prim ajutor nu mai fac faţă.
Numărul morţilor ar putea depăşi pragul de 50.000, au anunţat ieri autorităţile de la Beijing. Cel puţin 270 de elevi ai unui colegiu din sud-vestul Chinei au murit după ce clădirea în care se aflau s-a prăbuşit, a anunţat agenţia China Nouă.
În anumite zone, numărul elevilor daţi dispăruţi este de ordinul sutelor, iar 1.000 de copii se află în continuare sub dărâmături la Myanyang. Agenţia ANSA relatează drama unei femei de 31 de ani, Yang Bo, din Chengdu, care şi-a pierdut soţul şi mama în timpul seismului devastator de la începutul săptămânii.
În schimb, ea a găsit un băieţel de 11 ani, salvat ca prin minune de militari, ai cărui părinţi nu au mai fost însă găsiţi. Yang Bo a decis să-l adopte. "Voi face cererea de adopţie imediat ce situaţia o va permite", a spus ea printre lacrimi.
Reuters povesteşte tragedia unei adolescente căreia, ieri, i-au fost amputate ambele picioare pentru a putea fi scoasă dintre ruinele şcolii unde învăţa.
Un oraş întreg evacuat de teama apelor
O alunecare de teren şi tone de noroi şi resturi au provocat creşterea bruscă a nivelului unui râu din apropierea oraşului Beichuan, prin acumularea unui volum imens de apă. "Malurile pot ceda în orice moment", este de părere cotidianul "Beijing Times".
În faţa acestei ameninţări, populaţia a fost evacuată de urgenţă. De altfel, televiziunea chin