În urma privatizării instituţiei bancare, Fondul a obţinut deja 4% din suma încasată de stat Fondul Proprietatea ar putea să mai primească din vânzarea BCR încă 160 milioane de euro,
În urma privatizării instituţiei bancare, Fondul a obţinut deja 4% din suma încasată de stat
Fondul Proprietatea ar putea să mai primească din vânzarea BCR încă 160 milioane de euro, în afara celor 88 milioane de euro, obţinute deja.
Conducerea Fondului Proprietatea susţine că instituţia are dreptul să mai primească bani din privatizarea Băncii Comerciale Române, iar în acest sens urmează să discute cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF).
Potrivit directorului general al Fondului Proprietatea, Dana Lulache, cele 88 milioane de euro reprezintă 4% din fondurile obţinute de stat din privatizarea Băncii Comerciale Române de 2,2 miliarde de euro, dar Fondul Proprietatea are dreptul la o sumă care să reprezinte 4% din valoarea instituţiei de credit la momentul vânzării.
"Fondul Proprietatea trebuia să primească o sumă din privatizarea BCR, şi anume pentru vânzarea unui pachet de 4% din acţiunile băncii, şi nu de 4% din preţul încasat de stat", a spus Lulache, fără să precizeze însă şi baza legală în urma căreia societatea solicită suma de 160 milioane de euro.
Ea speră ca cererea să fie acceptată pe cale amiabilă de către MEF, în caz contrar urmând să se ajungă în instanţă. "S-au făcut şi demersuri pentru recuperarea diferenţei pe care noi o solicităm. Pot să spun că acum ne aflăm într-o fază prelitigioasă. Sperăm să rezolvăm această situaţie pe cale amiabilă", a mai spus directorul general.
Listarea la bursă în 2009
BCR face parte în acest moment din grupul austriac Erste Bank, care a plătit, în 2006, 3,75 miliarde de euro pentru a prelua 61,88% din acţiuni de la statul român, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi