Ieri, de Ziua Veterinarilor, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila si-a inaugurat noul sediu. Cladirea a fost ridicata de la zero, incepind din luna august 2007, iar acum este in masura sa le ofere conditii occidentale de lucru angajatilor DSVSA. Gicu Dragan, directorul institutiei, ne-a declarat ca investitia era necesara deoarece vechiul sediu nu mai putea gazdui atit birourile personalului cit si laboratoarele. "DSVSA Braila va fi centru regional, in ceea ce priveste analizele de laborator. Din acest motiv, in ultimii ani, s-au facut investitii masive in aparatura, iar spatiul de lucru incepuse sa fie deficitar. Dupa mutarea birourilor in noul sediu, in vechiul sediu vor mai functiona doar laboratoarele si nu vom mai avea problema spatiului", ne-a declarat directorul Dragan.
Panglica inaugurala a fost taiata de primarul Constantin Cibu si de Radu Roates, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare. La ceremonie a fost prezent si Stefan Nicolae, directorul Institutului de Diagnostic si Sanatate a Animalelor din Romania. Acesta apreciaza ca laboratorul de care dispune in momentul de fata DSVSA Braila este unul dintre cele mai performante din tara, aici putindu-se efectua examinari de biologie moleculara, existind si posibilitatea depistarii organismelor modificate genetic sau a unor maladii precum boala vacii nebune. "Laboratorul din Braila este foarte important, datorita pozitiei judetului aproape de granita de est a Uniunii Europene, cu Moldova si Ucraina, tari cu o situatie epidemiologica incerta", a declarat directorul Stefan Nicolae.
Ieri, de Ziua Veterinarilor, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila si-a inaugurat noul sediu. Cladirea a fost ridicata de la zero, incepind din luna august 2007, iar acum este in masura sa le ofere conditii occidentale de lucru anga