Sughiţul apare atunci când muşchii se contractă brusc, iar aerul pătrunde în plămâni. La apariţia acestui proces, gâtul reacţionează şi întrerupe pătrunderea aerului. Astfel, apare sughiţul. Orice persoană sughite. Însă, cauzele care declanşează sughiţul sunt atât de multe, încât niciodată nu se pot identifica cu exactitate. Unele persoane sughiţă pentru că au mâncat foarte mult, altele atunci când intră în contact cu aerul rece, alte persoane sughiţă după ce beau băuturi acidulate, iar altele din cauza stresului.
Din fericire, sughiţul durează foarte puţin. Atunci când acesta durează foarte mult, înseamnă că există un dezechilibru care afectează rinichii sau ficatul. De asemenea, sughiţul care se întinde pe o perioadă lungă de timp poate fi cauzat şi de o iritaţie a diafragmei. Leacurile populare pentru sughiţ sunt numeroase. Unele dintre aceste leacuri sunt băutul unui pahar de apă rece, ţinutul respiraţiei, consumul unei linguriţe de zahăr sau sperierea persoanei în cauză. Surprinzător, aceste metode funcţionează şi există o explicaţie ştiinţifică. Atunci când se aplică aceste metode, ritmul respiraţiei este încetinit, iar nivelul de dioxid de carbon din sânge creşte. Un nivel ridicat de dioxid de carbon reduce în mod direct frecvenţa sughiţurilor până la eliminarea lor. Acelaşi rezultat se poate obţine prin folosirea unei pungi de hârtie în care să se respire câteva minute. Bărbaţii sunt de patru ori mai predispuşi la sughiţ comparativ cu femeile. De asemenea, o femeie însărcinată sughite foarte rar. (Ş.C.)
Sughiţul apare atunci când muşchii se contractă brusc, iar aerul pătrunde în plămâni. La apariţia acestui proces, gâtul reacţionează şi întrerupe pătrunderea aerului. Astfel, apare sughiţul. Orice persoană sughite. Însă, cauzele care declanşează sughiţul sunt atât de multe, încât niciodată nu se pot identifica cu exactitate. Unele