* Din toamnă, ei vor să reîmpădurească zone defrişate de pe munte
* Cu banii de pe 100 de tone de hârtie colectată se pot replanta circa 15 hectare de pădure
Încă o tranşă de copaci au fost plantaţi sâmbătă în parcul Nicolae Iorga din Bucureşti, de voluntarii din proiectul “Copacul de hârtie”. Dacă aceasta a fost o plantare oarecum simbolică, din toamnă voluntarii se vor căţăra pe munte, pentru a sădi vreo 20.000 de puieţi în zonele defrişate din Retezat şi Făgăraş. „Cu ajutorul celor de la Heineken, care au devenit partenerii noştri de dezvoltare, ne vom extinde în alte patru oraşe: Craiova, Cluj, Constanţa şi Timişoara, la cererea expresă a locuitorilor. De fapt, s-a întâmplat aşa: oameni din toată ţara au intrat pe site-ul nostru, ne-au urmărit activitatea şi ne-au chemat să plantăm şi în oraşul lor. La sfârşit am tras linie şi am numărat din ce oraşe au fost cei mai mulţi solicitanţi. Cu totul, avem 1.200 de voluntari declaraţi, oameni care şi-au exprimat disponibilitatea de a se implica în proiectul nostru. Iar în Bucureşti, ne vom dubla echipa”, spune Claudia Catană, iniţiatoarea proiectului „Copacul de hârtie”.
Acesta a fost lansat acum un an, după principiul „tu reciclezi, noi transportăm, împreună plantăm”. Totul a început de la o idee originală: câţiva voluntari ai „Copacului” au început să ia la purecat birourile firmelor partenere, pentru a transporta hârtia folosită, bună de aruncat la gunoi, către centrele de colectare din Bucureşti. Cu banii obţinuţi pe hârtie, voluntarii au cumpărat puieţi şi i-au plantat prin Bucureşti. Până acum au reuşit să implice circa 430 de companii, să strângă peste 200 de tone de hârtie şi să planteze 1.120 de puieţi.
Info plus:
Fiecare tonă de hârtie reciclată salvează 17 copaci. Cu banii de pe 100 de tone de hârtie colectată se pot replanta circa 15 hectare de pădure. O tonă