Regula care le impune taţilor să nu se interneze cu copiii e valabilă în majoritatea spitalelor de pediatrie din ţară. Sursa: Vlad StănescuSursa: Vlad StănescuSursa: Adrian Spirache
1 /.
Bodolay Botond a reclamat Spitalul Judeţean Baia-Mare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că nu a fost internat în spital alături de micuţul său de doar 3 ani, care suferea de laringită. Angajaţii spitalului l-au trimis acasă să-şi aducă soţia, copilul a rămas singur, iar la scurt timp după ce mama a ajuns la spital micuţul a murit. Părinţii susţin că în cele 30 de minute cât copilul a rămas singur, nu a primit medicamentele care i-ar fi putut salva viaţa. „Abia când am venit eu medicul a rugat asistenta să pornească perfuzia“, povesteşte mama băiatului.
Reprezentanţii CNCD spun că vor soluţiona petiţia săptămâna viitoare şi că e prima plângere de acest gen pe care au primit-o până acum.
Regula care impune taţilor să nu se interneze cu copiii este valabilă în majoritatea spitalelor de pediatrie din Bucureşti şi din ţară. În locul lor sunt preferate bunicile sau mătuşile, chiar dacă sunt cazuri în care bărbatul este în concediu pentru îngrijirea copilului. Obiceiurile perpetuate în spitalele de la noi sunt de neconceput în SUA, spre exemplu, unde oricare dintre părinţi poate sta în spital alături de copil.
„Nu văd logica acestei reguli“
Bodolay Botond povesteşte că a vrut să se interneze alături de băiatul său, bolanv de laringită, într-unul din saloanele Spitalului Judeţean Baia-Mare. Asistentele nu i-au permis şi l-au trimis după soţie, care rămăsese acasă cu fratele geamăn al micuţului bolnav. Motivaţia acestei cereri: regula spitalului este ca mamele să fie internate cu cei mici. „Nu am vrut să-l las singur, dar nu am avut încotro. Dacă aş fi fost divorţat, pe cine mi-ar fi cerut