Aluat de foitaj cu fructe
Ingrediente (pentru 8 bucati): 3 pachete cu aluat de foitaj congelat (a 75 g fiecare), faina pentru planseta. Pentru umplutura: 250 g capsuni, 150 g Mascarpone, 150 g branza de vaci, 45 g zahar. Pentru glazura: 50 g zahar pudra, 1-2 lingurite zeama de lamaie.
Mod de preparare: * Se incinge cuptorul la 220gr.. * Se lasa aluatul sa se decongeleze circa 10 minute si se intinde fiecare foaie - pe putina faina - pana ajunge la dimensiunea de 10 x 25 cm. * Se pun foile de aluat - pe rand - pe o tava tapetata cu hartie, se inteapa cu furculita, se coc 10-12 minute in cuptorul incins si se scot pe un grilaj sa se raceasca. * Se spala capsunile, se curata, se maruntesc 3/4 din ele in robotul de bucatarie, iar celelalte se taie felii. Se ia o lingura de piure si se pune deoparte, iar restul se amesteca cu Mascarpone, branza de vaci si zaharul, pana ce se obtine o crema omogena. Pentru glazura: * Se freaca bine zaharul pudra cu zeama de lamaie si se intinde glazura peste una dintre foi, iar deasupra se presara din loc in loc piureul de capsuni pus deoparte. * Celelalte doua foi se ung cu crema, iar peste crema se pun capsunile taiate felii. * Se aseaza foile una peste alta, terminand cu cea unsa cu glazura, si se da prajitura 30 de minute la rece. * Inainte de-a o servi, se taie in 8 bucati, de preferat cu un cutit cu lama ondulata.
Tort cu capsuni si lamaie
Ingrediente (pentru 16 felii): Blatul - 6 oua, 200 g zahar, 100 g faina, 100 g amidon, 1 priza sare, 1 lingurita rasa praf de copt. Umpluturile: 6 foi gelatina alba, 600 g capsuni, 2 plicuri zahar vanilat, 1-2 linguri Limoncello (lichior de lamaie), 150 g frisca, 2 lamai, 100 g unt, 175 g zahar, 3 oua. Desertul: 300 g frisca, 1 plic zahar vanilat, 600 g capsuni.
Mod de preparare: * Se incinge cuptorul la 180gr.. Pentru blat: Se amesteca - cu mixer