Coalitia pentru o Guvernare Curata a dat publicitatii duminica lista candidatilor la sefia consiliilor judetene care nu intrunesc criteriile de integritate stabilite de cele opt organizatii ale societatii civile reunite in cadrul acestei coalitii.
Din 150 de candidati monitorizati, ceva mai mult de o treime – 56 – au probleme cu justitia, au colaborat cu fosta Securitate, nu si-au completat declaratiile de avere si de interese, sunt in conflict de interese sau sunt acuzati de acordarea de lucrari publice fara licitatie.
Cazurile cele mai dificile se intalnesc in judetele Bacau, Gorj, Bihor si Galati. Judetul Gorj detine recordul, cu patru candidati "dalmatieni" care au mari probleme cu justitia: Ilie Morega (PNL), Ionel Mantog (PD-L), Ion Calinoiu (PSD) si Nicolae Mischie (PNG). Trei dintre ei sunt chiar cercetati penal.
Din cei 56 de "candidati-problema", 22 provin de la PSD, 15 de la PNL, 9 de la PD-L, 2 de la PRM, 3 de la PC, 2 de la PNG, 2 de la UDMR si unul de la UCM.
Din Coalitia pentru o Guvernare Curata fac parte asociatiile Academia de Advocacy, Alianta Civica, Cartel Alfa, Centrul pentru Jurnalism Independent, Freedom House Romania, Societatea Academica din Romania, Societatea "Timisoara" si Grupul pentru Dialog Social.
Din 150 de candidati, 56 au probleme cu justitia, au colaborat cu fosta Securitate, nu si-au completat declaratiile de avere si interese, sunt in conflict de interese sau sunt acuzati de practica acordarii de lucrari publice fara licitatie.
Presedintele Societatii Academice Romane (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, a aratat ca cele mai dificile situatii se intalnesc in Bacau, Gorj, Bihor si Galati. Pe lista Coalitiei, din cei 56 de "candidati-problema", 22 provin de la PSD, 15 de la PNL, 9 de la PDL, 2 de la PRM, 3 de la PC, 2 de la PNG, 2 de la UDMR si unul de la UCM.
In baza aceleiasi monitori