Tradiţia s-a mutat de pe uliţa satului la Şosea, în localul amenajat acum un an, în cadrul Muzeului Ţăranului Român. Sursa: Vlad Stanescu
Un borş zdravăn de puicuţă, dres cu ou şi tăieţei de casă, sărmăluţe în cuib, cu smântână şi mămăliguţă, păstrăv în cetină, cu mujdei de usturoi şi plăcinte poale-n brâu. Astfel de bucate tradiţionale moldoveneşti, meşteşugite de Mamaia Florica, din Gura Humorului, şi multe alte feluri de mâncare neaoşă, gătite de gospodine de la ţară, vor răsfăţa papilele gustative ale bucureştenilor care-şi fac drum pe la Clubul Ţăranului.
Din această lună, plita clubului de la Muzeul Ţăranului Român (MTR) stă la dispoziţia bucătăreselor de la ţară. În fiecare săptămână, femeile - alese dintre cele mai grozave gospodine ale satului, care fac legea la nunţi, cumetrii şi pomeni - vor pregăti aici patru feluri de mâncare. Proiectul, o premieră pentru Capitală, se va bucura şi de o promovare pe măsură: fiecare mamaie-bucătăreasă le va zâmbi bucureştenilor gurmanzi de pe afişele care vor împânzi oraşul. „O s-o promovăm pe mamaie aşa cum promovăm un concert mare. Iar într-una dintre zilele săptămânii care i-a fost rezervată, gospodina va povesti clienţilor, live, despre mâncarea şi reţetele ei“, spune Adrian Darabană, managerul de la Clubul Ţăranului.
Un mix între urban şi tradiţional
Operaţiunea gastronomică de aducere a bucatelor tradiţionale de la sat la oraş este doar unul dintre evenimentele cu priză la public, organizate de Clubul Ţăranului. Deschis în urmă cu un an, clubul de la MTR a intrat repede pe traseul de distracţie bună din Capitală. Şi nu neapărat locul în sine îi atrage pe bucureşteni, ci mai degrabă zecile de concerte folk sau rock, serile cu poveşti despre „vecinii noştri“ europeni, lansările de carte şi meniul à la Radu Anton Roman.
Clubul Ţăranului a apărut, la ideea l