Cărţile donate în cadrul turneului „Scriitori pe Calea Regală“ au fost expuse în gări doar în ziua inaugurării. La Iaşi, Sibiu, Suceava şi Alba-Iulia, nimic nu mai aminteşte de proiectul respectiv. Sursa: Veronica D. Niculescu
1 /.
Bibliotecile donate gărilor din Sibiu, Iaşi, Alba- Iulia şi Suceava, în cadrul proiectului „Scriitori pe Calea Regală“, sunt deja file de poveste, la mai puţin de o săptămână de la finalul turneului, care s-a desfăşurat între 10 şi 14 mai. Aranjate cu fast pentru vizita scriitorilor şi a oficialităţilor aduse de Trenul Regal, rafturile au fost demontate imediat ce trenul s-a pierdut în zare, iar cărţile au ajuns sub cheie. Şefii de gară refuză să ofere prea multe informaţii şi se mulţumesc să dea vina fie pe lipsa banilor, fie pe prostul obicei al românilor de a fura.
Sala de lectură,închisă cu cheia
SIBIU.Marţea trecută, scriitorii din Trenul Regal au inaugurat, la etajul întâi al gării din Sibiu, biblioteca publică formată din patru corpuri de mobilă, cuprinzând o sută de titluri. Sâmbătă dimineaţă, nimic nu amintea de evenimentul din urmă cu patru zile. Sus, în capătul scărilor care duc la etaj, uşa spre sala de bibliotecă era închisă. Dulapurile cu cărţile erau mutate lângă o balustradă, iar volumele nu păreau să fi fost clintite de la inaugurare.
Funcţionara de la biroul de informaţii spune că la bibliotecă nu se poate intra. „Nu se poate. Nu a fost decât atunci cu cărţile, acum nu mai e nimic“, spune funcţionara, după care cere informaţii suplimentare de la şeful ei. Acesta, la rândul său, îşi sună şeful şi până la urmă purtătorul de cuvânt al CFR aduce puţină lumină asupra cazului. „Nu au fost finalizate toate lucrările din gară“, susţine Oana Brânzan.
Nu există sală de aşteptare
ALBA-IULIA.Lunea trecută, conducerea gării din Alba-Iulia sa achitat foart