A doua ediţie a Serbărilor Medievale a oferit un spectacol plin de acţiune şi suspans, sâmbătă şi duminică, pe Arena Liceului Sportiv. Vremea frumoasă şi muzica medievală au strâns mii de vizitatori în decursul celor două zile de capă şi spadă. Manifestările au fost organizate de Străjerii Coroanei, o ceată de tineri care s-au îngrijit ca spectatorii să se simtă ca în Kronstadt.
S-au bătut ca în Evul Mediu
Unul dintre cele mai gustate momente interactive a fost reprezentat de concursurile cu publicul. Străjerii au adunat din public 10 tineri dornici de aventură medievală şi le-au dat ocazia să-şi demonstreze iscusinţa. Împărţiţi în două tabere, Cavalerii Roşii şi cei Negri, concurenţii s-au bătut cu sacii cocoţaţi pe bârnă, s-au luptat cu spadele, în timp ce-şi ţineau echilibrul pe o bancă şubredă, şi au întins arcul la maxim, pentru a băga săgeţile-n ţintă. Cea mai haioasă probă a fost însă tăierea unei cireşe cu toporul, sărmanul fruct scăpând de multe ori cu coaja nevătămată. Echipa „neagră” a câştigat sâmbătă competiţia, însă Străjerii au avut grijă ca toţi voinicii să fie răsplătiţi. Un alt moment gustat de public a fost sceneta „Prinţesa Maria”, pusă în scenă de Emil Hartman.
Turnir cu mătura
Fără doar şi poate, publicul a rămas extaziat în momentul punerii „în nisip” a Turnirului Cavalerilor. La poalele Tâmpei s-au strâns – pregătiţi de luptă – profesionişti, dar şi amatori. Au participat cinci cavaleri profesionişti, veniţi din Bucureşti, de pe platourile de filmare, dar şi viteji din cetăţile Bârsei: scutierul „Ionuţ Băiat Drăguţ”, un elev de la Liceul cu Program Sportiv din Braşov, cavalerul „Bârsan de Codru Verde” din Râşnov şi cavalerul „Neamţu din Cetatea Rosenau” – un bucureştean stabilit în Râşnov. Ei s-au întrecut în probele deja împământenite de la ediţia de anul trecut – doborârea coifurilor, adunarea cercurilo