O noua categorie de angajati a aparut in ultimii ani pe piata. Sunt tineri, vorbesc limbi straine si devin, in cazul in care nu schimba jobul dupa sase luni, specialisti in domenii ca financiar, juridic sau IT. Sunt angajatii din centrele de servicii si s
In conditiile in care furnizorii de servicii au fost printre cei mai activi angajatori anul trecut si cum este de asteptat ca aceasta tendinta sa continue si in 2008, toate privirile din piata ar trebui sa se stea atintite pe nume ca Accenture, Genpact, Oracle, HP sau IBM.
In cadrul Accenture Services, divizia de servicii a americanilor de la Accenture, lucreaza in prezent peste 250 de angajati. "Numarul de angajati va evolua in functie de cerintele clientilor nostri. Suntem increzatori ca acesta va creste in urmatorul interval de timp", spune Anca Suditu, director de resurse umane al Accenture, fara a preciza planuri concrete de angajare in acest an.
Cu toate acestea, planurile pe termen mediu si lung avansate de reprezentantii companiei vizeaza atingerea unui numar de 2.000 de angajati, cea mai mare parte a acestora urmand sa fie concentrati in cele patru linii de business ale centrului de BPO: resurse umane, financiar, procurement-logistica si asigurari. Accenture mai are pe piata locala o divizie de consultanta si una de dezvoltare si mentenanta software.
Oracle Romania, subsidiara locala a celei mai mari companii de software de business din lume, a ajuns la peste 1.200 de angajati. Numarul de angajati ai Oracle aproape s-a dublat de la an la an, in 2006 avansand de la 500 la aproape 1.000 de angajati. Intr-un interviu acordat anul trecut pentru ZF, Simina Berceanu, directorul de resurse umane al Oracle, estima o crestere de 50% a numarului de angajati pana in luna mai a acestui an, ceea ce ar fi insemnat atingerea unui numar de 1.500 de oameni pe piata locala.
"Ob